Owsiane muffinki z borówką i jabłkiem Suche: 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 1 szklanka pół na pół mąki razowej i białej ½ szklanki brązowego cukru po czubatej łyżeczce cynamonu, sody i proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli Mokre: 3/4 szklanki mleka ¾ szklanki jogurtu naturalnego ¼ szklanki oleju 2 jajka Dodatki: starta skórka z ½ cytryny szklanka borówki amerykańskiej łyżka mąki 1 jabłko starte na tarce W osobnej misce wymieszać borówki z łyżką mąki, dodać do ciasta razem ze skórką z cytryny i tarty jabłkiem. Owsiane muffinki z borówką i jabłkiem to świetna propozycja zarówno na słodkie śniadanie jak też na przekąskę na wynos. Ciasto składa się z płatków owsianych oraz mieszanki mąk razowej i pszennej więc to zdrowsza alternatywna do słodkich szkolnych bułek.