Składniki (patelnia 24cm): 2 jajka, 20g kefiru, 40g płatków owsianych, 10g sezamu (1 łyżka), garść drobno posiekanej kolendry, przyprawy wg smaku (u mnie zioła prowansalskie, kurkuma, papryka słodka wędzona, sól i pieprz). Nieprzywierającą patelnie mocno rozgrzać, zmniejszyć ogień do minimum, posmarować patelnie ulubionym tłuszczem, wylać ciasto na patelnie, wyrównać i smażyć pod pokrywką z dziurką. Jajka rozbełtać z kefirem, dodać resztę składników (oprócz dodatków), wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na około 7-10 minut. Kiedy wierzch się, zetnie na jedną połowę naleśnika wyłożyć ulubione dodatki, przykryć drugą połową i ostrożnie przełożyć na talerz.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/przepisy-fit/nalesnik-platkow-owsianych-fit/