Kandyzowana skórka pomarańczowa

Patrycja
Desery
01.02.2018 16:02
Kandyzowana skórka pomarańczowa

Zapraszam na stary i sprawdzony przepis, który dostałam od dobrej duszyczki 😊 Składniki: skórka pomarańczy 250 g, cukier 250 g, woda 0,5 szklanki, ocet 0,5 łyżki, Sposób przygotowania: Ze skórki należy odkroić białą część i wyrzucić. Po upływie tego czasu ponownie wymieniamy wodę i garnek ze skórkami stawiamy na palnik. Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy cukier i na wrzący syrop wrzucamy pokrojoną skórkę. Kandyzowana skórka przyda nam się również do wypieków wielkanocnych, takich jak: mazurki, serniki i babki. Oprócz tego świetnie się komponuje również z makowcami i keksami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2018/02/kandyzowana-skorka-pomaranczowa.html