Składniki (tortownica o średnicy 26cm): ciasto na roladę: jajka 12 szt, mąka pszenna 12 łyżek, cukier 12 łyżek, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, sól szczypta, dodatkowo: marmolada wieloowocowa 1 mały słoik, krem: mleko 1 litr, budyń waniliowy bez cukru 2 szt, mąka pszenna 3 łyżki, cukier 9 łyżek, masło 200 g, banany 8 szt, bita śmietana: śmietanka 30 % 400 ml, śnieżka w proszku 2 szt, dodatkowo: Upieczony biszkopt wykładamy na ścierkę papierem do góry, ostrożnie usuwamy papier do pieczenia i zwijamy wraz ze ściereczką w roladę zaczynając od krótszego boku. Połowę kremu wykładamy na ciasto, następnie układamy banany, tak jak jest to pokazane na zdjęciu i przykrywamy pozostałym kremem. Grubszą roladę kroimy na równe kawałki i wykładamy w koło obręczy tortownicy. Z drugą roladą postępujemy w ten sam sposób i układamy ją na dnie ciasta. Ciasto biszkoptowe wylewamy na obie blaszki i pieczemy w 170 st.C przez 15 min. do suchego patyczka. Z drugim ciastem biszkoptowym postępujemy w ten sam sposób, ale zaczynamy zwijać roladę od dłuższego boku. Składniki na roladę powinny być w temperaturze pokojowej. W oddzielnej misce przesiewamy mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia, mieszamy i dodajemy do masy jajecznej. W pozostałym rozpuszczamy proszek budyniowy oraz mąkę, aby nie było grudek najlepiej do rozpuszczenia użyć blendera. Połowę mleka nastawiamy na palnik wraz z cukrem. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. 2 blaszki o wymiarze 23/33 cm wykładamy papierem do pieczenia.