🙂 Te faworki od tradycyjnych są niewiele lżejsze, bo ciasto francuskie to jednak do fit nie należy 😉 ale są pieczone, a nie smażone, dzięki czemu nie nasiąkają gorącym tłuszczem. Świetna alternatywa na Tłusty Czwartek dla wszelkich smażonych przysmaków 😉 ale również poza karnawałem, będą świetną przekąską na szybko, więc… upiecz sobie takie na przykład do niedzielnej kawy 🙂 polecam! Na każdym prostokątnym kawałku ciasta zrób nacięcie wzdłuż przez środek i przepleć jeden koniec przez otwór formując faworka. A te faworki francuskie to już totalny hit, który nie przyszedł mi samej do głowy, a wypatrzyłam go u Kasi z bloga Kuchnia Bazylii. 🙂 PRZEPIS NA FAWORKI FRANCUSKIE Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego cukier puder (opcjonalnie) Gotowym ciastem francuskim zachwycam się przy każdym publikowanym przepisie, bo naprawdę uwielbiam je za to, jak przyspiesza wykonanie wielu słodkich i słonych propozycji.