I jak to z pastą – jak pokroisz na większe kawałki to w zasadzie wychodzi Ci sałatka 😀 Taka pasta jajeczna z awokado i suszonymi pomidorami to bardzo zdrowa, sycąca i pyszna propozycja na śniadanie czy kolację. Przeważnie jak gotuję jajka, to biorę od razu większy garnek i gotuję ich więcej niż potrzeba, żeby z nadmiaru zrobić pastę 😀 pasta jajeczna z awokado i suszonymi pomidorami to jedna z lepszych jakie przyrządziłam! Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 dojrzałe awokado (polecam odmianę Hass) 4-5 suszonych pomidorów z oleju 4 łyżki posiekanego koperku 1 łyżeczka soku z cytryny sól i świeżo mielony pieprz do smaku Pasta jajeczna z soczewicą, chrzanem i ogórkiem kiszonym PASTA JAJECZNA Z AWOKADO I SUSZONYMI POMIDORAMI __________________ Przepis na pastę jajeczną z awokado przygotowałam z myślą o wiosennym numerze Magazynu Aromat. Pasta jajeczna z wędzonym twarogiem Pasta tuńczykowo-jajeczna Miąższ skrop sokiem z cytryny (żeby zachowało piękny kolor oraz nie ściemniało) i dodaj do jajek. Sposób przygotowania: Ugotowane na twardo jajka rozgnieć widelcem w misce.