Dorsz w sosie pomidorowym z oliwkami

kardamonovy
Obiad
31.01.2018 9:40
Dorsz w sosie pomidorowym z oliwkami

Składniki: 250 g polędwicy z dorsza 10 czarnych oliwek (ja użyłam kalamata) 1 puszka krojonych pomidorów 1 mała cebula 1 ząbek czosnku pół łyżeczki oregano parę liści bazylii szczypta mielonej słodkiej papryki szczypta mielonej ostrej papryki szczypta cukru pół łyżeczki octu winnego sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 2 małe porcje) Dorsza zanurzamy w sosie, patelnię przykrywamy pokrywką i całość gotujemy około 7 minut (w zależności od grubości polędwicy). Wlewamy pomidory, dodajemy oregano, mieloną paprykę, cukier, ocet, sól, pieprz, oliwki, gotujemy na wolnym ogniu około 5 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek, smażymy do zrumienienia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/dorsz-w-sosie-pomidorowym-z-oliwkami/