Szynka miodowo-musztardowa

Ewa
Obiad
29.01.2018 8:03
Szynka miodowo-musztardowa

Zaletą tego typu mięs jest to, że robią się praktycznie same:) 1,3 kg szynki 3 ząbki czosnku 3 łyżki musztardy sarepskiej 1,5 łyżki miodu sól, pieprz olej śmietana 30 % Udostępnij Zapisz Dla wszystkich tych, którym marzy się porządny kawał mięsa mam przepis na smaczną szynkę w miodowo-musztardowej marynacie. Zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy kilkoma łyżkami wody (nie lejemy po mięsie, żeby nie spłukać marynaty). W razie potrzeby zagęszczamy 1łyżką mąki rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Umytą i wysuszoną ręcznikiem papierowym szynkę posypujemy z każdej strony solą oraz pieprzem. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i dopiekamy mięso jeszcze około 15-20 minut (do zarumienienia).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/index.php/2018/01/28/szynka-miodowo-musztardowa/