Ilość porcji: 48 sztuk Składniki: Ciasto: 500 g mąki 250 g margaryny (1 kostka) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g drożdży 5 łyżek mleka 2 jajka 2 cukry waniliowe szczypta soli Dodatkowo: 20 g dżemu dyniowego (Przepis) Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w zimnym mleku. Podzielić ciasto na 4 części i każdą z nich rozwałkować tworząc koło o średnicy około 23 – 28 cm i grubości 5 mm. Przepis na rogaliki znam już od dłuższego czasu i najczęściej robię z czekoladą (przepis znajduje się też na blogu). Kruche rogaliki z dżemem z dyni to pyszna słodka przekąska w jesienne dni. Upieczone rogaliki posypać cukrem pudrem Poprzedni 1 z 10 Następny Jestem bardzo ciekawa jakie są Wasze ulubione słodkie umilacze jesiennych poranków i wieczorów? Moimi najlepszymi przyjaciółmi w jesienne wieczory jest ciepła herbata, gruby koc i interesująca książka, a w gorsze dni zamiast książki słodka rozpusta 😉 Można je wstawić do lodówki na 2 godziny, wtedy będzie się lepiej wałkować, bo będzie twardsze. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, margarynę, jajka, cukier i sól. Nałożyć dżem dyniowy 8. Zwinąć ciasto, tworząc małe rogaliki 9.