Rurki z łososiem

Ewa
Zapiekanki
29.01.2018 8:04
Rurki z łososiem

Makaron z wędzonym na gorąco łososiem. 300 g makaronu penne 200 g wędzonego na gorąco łososia 100 g żółtego sera 80 g mozzarelli 80 – 100 ml kremówki świeża bazylia masło sól, pieprz Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Listki bazylii myjemy, kroimy na mniejsze kawałki (jednak nie za drobno). Osączoną z zalewy mozzarellę kroimy na mniejsze kawałki. Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15 minut. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki. Na sam koniec wierzch zapiekanki posypujemy resztą bazylii. Ser żółty trzemy na dużych oczkach tarki. Posypujemy go świeżo mielonym pieprzem oraz połową bazylii.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/index.php/2018/01/29/rurki-z-lososiem/