Ryżowa sałatka warstwowa

Ewa
Sałatki
28.07.2017 10:36
Ryżowa sałatka warstwowa

Polecam bardzo:) 2 woreczki ryżu (po 100 g) 1 puszka kukurydzy 2-3 pory 6 jajek pęczek rzodkiewek słoik mini kolb kukurydzy 1 pęczek szczypiorku ketchup majonez sól, pieprz Następnie dodajemy resztę jajek, pokrojone na mniejsze kawałki mini kolby kukurydzy, oraz plasterki rzodkiewki. Mamy więc warstwę ryżu, chrupiącą kukurydzę, równie smaczny, lekko ostry por, jajka, pyszną rzodkiewkę, mini kolby kukurydzy oraz aromatyczny szczypiorek. Mini kolby kukurydzy kroimy na mniejsze kawałki. Pory kroimy na półplasterki, przelewamy na sicie wrzątkiem. Do przygotowania sałatki użyjmy dobrej jakości ketchupu, bo i sama sałatka na tym zyska. Ryż gotujemy w osolonym wrzątku, według czasu podanego na opakowaniu. Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę, następnie rozkładamy pory oraz połowę jajek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/index.php/2017/07/28/ryzowa-salatka-warstwowa/