Składniki: ok. 300 g filet z indyka 50 g ryżu natka pietruszki kilka różyczek brokuła 1 łyżka oliwy przyprawy: szczypta curry, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki przyprawy do drobiu Wykonanie: Indyka pokroić w paski, przełożyć do pudełeczka, przyprawić i polać łyżką oliwy. Dziś danie bardzo proste i nie ma w nim nic wyszukanego, choć przyznam że po raz pierwszy dodałam do ryżu świeżą natkę pietruszki i okazało się to naprawdę doskonałym połączeniem, a przy okazji bardzo ładnym :) Z mięsa jadam zwykle indyka, ale potrafię się w ogóle bez niego obejść i czasem wystarczy mi zwykła kasza z mnóstwem warzyw. Podany przepis jest na jedną porcję, więc jeśli robimy obiad dla kilku osób radzę powiększyć ilość składników. Brokuły przepłukać zimną wodą i gotować przez około 8 minut na małym ogniu pod przykryciem.