Sernik na gotowanych budyniach

Karolina
Ciasta
27.01.2018 19:38
Sernik na gotowanych budyniach

Składniki: (blacha 25x35) Ciasto : - 200 g masła - 400 g mąki - 100 g cukru - 1 jajko - 1/2 łyżeczki sody - 3-4 łyżki śmietany - 1 czubata łyżka kakao Masa serowa: - 1 kg mielonego białego sera (użyłam w wiaderku) - 4 jajka - 1/2 szklanki cukru - zimny ugotowany budyń ( 600 ml mleka, 2 budynie śmietankowe, 1/3 szklanki cukru) - 1 czubata łyżki mąki ziemniaczanej - 1 budyń śmietankowy (proszek) Budyń do sernika można ugotować dzień wcześniej tylko pamiętajcie, aby przykryć naczynie folią spożywczą, ponieważ nie poobsycha i nie będzie problemu z grudkami ucierając masę serową. Podzielić na 2/3 i 1/3 ciasta owinąć folią i wstawić do lodówki na około 60 minut. W tym czasie jajka ubić z cukrem, dodawać stopniowo ser, a następnie po łyżce ugotowanego zimnego budyniu. Następnie wylać masę serową i wyłożyć wiśnie, a na wierzch zetrzeć resztę schłodzonego ciasta.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://talerzprzyjemnosci.blogspot.com/2018/01/sernik-na-gotowanym-budyniu.html