Kotlety z ziemniaków z pieczarkami i serem

Karolina
Obiad
20.03.2017 18:59
Kotlety z ziemniaków z pieczarkami i serem

Składniki: (13 sztuk) - 800 g ugotowanych ziemniaków - 100 g żółtego sera - 8 średnich pieczarek - 1 cebula - 2 jajka - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 łyżki mąki pszennej - olej do smażenia - bułka tarta - sól, pieprz Na niewielkiej ilości rozgrzanego olej zeszklić cebulę, a po chwili dodać starte pieczarki i smażyć do momentu całkowitego odparowania wody z pieczarek. Do ziemniaków dodać dwie mąki, jajka, starty żółty ser i podsmażone pieczarki. Podawać z warzywami, surówką lub po prostu np. z ketchupem. Kłaść na rozgrzany olej i trochę spłaszczyć, aby wyszły okrągłe kotlety.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://talerzprzyjemnosci.blogspot.com/2017/03/kotlety-z-ziemniakow-z-pieczarkami-i.html