Kapusta z grochem

Karolina
Obiad
14.03.2017 18:57
Kapusta z grochem

Jeśli woda wyparuje a groch nadal będzie twardy należy dolać wody (z grochem różnie bywa jeden gotuje się 20 min inny nawet 1,5 godziny). Składniki: - 1 kg kapusty kiszonej - 1/2 grochu łuskanego połówki - 3 cebule - 3 listki laurowe - olej około 3-4 łyżek Groch odcedzić z wody i nalać świeżej, aby dobrze przykryła groch (około 2 cm nad powierzchnią grochu). Ugotowany groch połączyć z kapusta, dodać sporo pieprzu i posolić jeśli jest mało słone, wymieszać. Po odciśnięciu pokroić, przełożyć do garnka, zalać szklanką wody, posolić dodać listki laurowe i gotować do miękkości.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://talerzprzyjemnosci.blogspot.com/2015/12/kapusta-z-grochem.html

Talerz przyjemności

Karolina