Na samym końcu postu będę miała dla Was małą niespodziankę ;-) Składniki na 2 szklanki herbaty: - kubek zaparzonej czarnej herbaty (użyłam pigwowo-cytrynowej) - 1 plaster pomarańczy (wcześniej wymytej i sparzonej ) - 1 cm obranego korzenia imbiru - 6 szt. goździków - 1 nieduża laska cynamonu połamana na mniejsze dwa/trzy kawałki - do posłodzenia miód 1. Herbatę zaparzamy według przepisu na opakowaniu razem z plastrami imbiru 2. Jest naprawdę w czym wybierać, a wszystkie herbaty pachną, wyglądają i smakują wspaniale, nie zawierając przy tym nie potrzebnych składników :) Wszystkie herbaty, które zakupimy pakowane są w certyfikowane torebki strunowe dzięki którym nasze herbatki nie psują się i zachowują długo świeżość. 3. Zaparzoną herbatę wlewamy (bez fusów) do szklanek, plasterki imbiru przekładamy lub wyrzucamy z fusami ( ja lubię sobie jeszcze pognieść/podziobać łyżeczką imbir w herbatce :) Gotową lekko przestudzoną herbatkę dosładzamy miodem.