Koniecznie spróbujcie 🙂 Składniki: – 2 jajka – 50ml mleka – 20g mąki owsianej – 20g otrębów owsianych – 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia – słodzidło wg smaku – 2 figi – 45g sera camembert Kiedy wierzch się zetnie na jedną połowę omleta wyłożyć pokrojony w paski camembert i pokrojone w ćwiartki figi, przykryć drugą połową i smażyć przez kolejne 1,5 minuty pod pokrywką. Bardzo delikatny posmak otrębów owsianych i wyraźny smak sera, połączony ze słodyczą fig i odrobiną miodu – to istny raj dla podniebienia. Smażyć pod pokrywką z dziurką na małym ogniu. Dodać mąkę, otręby i proszek do pieczenia, wymieszać dokładnie i odstawić na około 5 minut. Omlet owsiany z camembertem i figami
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/przepisy-fit/omlet-owsiany-z-camembertem-i-figami/