Chrupiące migdałowe ciastka z czekoladą, czyli bezglutenowe pieguski

Anna
Fit
26.01.2018 6:54
Chrupiące migdałowe ciastka z czekoladą, czyli bezglutenowe pieguski

Pomyśl także o sobie! 1 szklanka mąki migdałowej 2 łyżki mąki ryżowej 3 łyżki masła lub oleju kokosowego* 3 łyżki słodzidła zmielonego na puder (u mnie erytrytolu)** ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżka zimnej wody Szczypta soli 2 kostki posiekanej gorzkiej czekolady Przygotowanie: Ostatnio robiłam kilka podejść do różnych wariantów i teraz moje opory przed nimi są znacznie mniejsze, dlatego i wyobraźnia zaczyna mi szaleć w tej nieodkrytej strefie i mam dla Was banalnie prosty przepis na bezglutenowe migdałowe ciasteczka z dodatkiem gorzkiej czekolady. Ciasto pod wpływem ciepła rąk robi się bardziej klejące, więc jeżeli będzie się Wam kruszyć po wyjęciu z lodówki trochę je zagniećcie, to samo później formując w dłoniach. Zawsze są i będą obowiązki, ale to te 20-30 minut dziennie pozwala mi odetchnąć i po prostu się cieszyć tym, że można zrobić coś dla siebie. możesz je zmielić w młynku do kawy lub blenderze z odpowiednią końcówką, ja polecam młynek do kawy, jest to łatwiejsze przy tak małej ilości produktu Smacznego Nie wiem jak Wy, ale ja doceniam takie chwile dla siebie i staram się je coraz częściej wprowadzać w swoje życie. Najpierw upiecz ciastka, następnie zrób sobie ulubioną herbatę lub czekoladę i delektuj się upojnym, zimowym wieczorem pod kocem z książką w ręce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://fabrykapomyslow50.blogspot.com/2018/01/chrupiace-migdaowe-ciastka-z-czekolada.html