Kasza jaglana z warzywami i serkiem śmietankowym

Anna
Fit
16.10.2016 15:47
Kasza jaglana z warzywami i serkiem śmietankowym

Ugotowaną kaszę połączyłam z sezonowymi warzywami, dodałam trochę serka śmietankowego i doprawiłam wyrazistymi przyprawami, a teraz co jakiś czas to powtarzam :) 80-100g ugotowanej kaszy jaglanej ½ cukinii 1 czerwona papryka 150g pieczarek 2 łyżki serka śmietankowego (np. Twój smak) 2 łyżki oliwy z oliwek ½ łyżeczki papryki słodkiej w proszku 1 łyżeczka przyprawy kebab-gyros Taka wersja kaszy jaglanej sprawdzi się praktycznie i na obiad i na kolację, a na upartego może być wytrawnym śniadaniem. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną paprykę (lubię ją lekko al dente, więc daje na koniec). Z takich resztek powstają przepisy, które czasami zostają z nami na dłużej. Często nawet specjalnie gotuję więcej kaszy, aby została z myślą o śniadaniu lub kolacji. - Następnie dodać serek śmietankowy wraz z kilkoma łyżkami wody oraz przyprawami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://fabrykapomyslow50.blogspot.com/2016/10/kasza-jaglana-z-warzywami-i-serkiem.html