Nie jesteśmy restrykcyjni, zdarza się nam zgrzeszyć, ale jest to wyjątkiem aniżeli regułą. 350g makaronu pełnoziarnistego lub bezglutenowego (u mnie penne)* 500g piersi z kurczaka 450g mrożonego szpinaku 4 ząbki czosnku 200g jogurtu greckiego 100g serka śmietankowego (u mnie Delicate jogurtowy) 1 łyżka oleju Większość osób tego typu sos przygotowuje na bazie śmietany, a wystarczy jeden prosty trik na jego uzdrowienie - użyj jogurtu greckiego oraz serka śmietankowego. Najczęstszym problemem w przejściu na zdrowe tory jest rozwiązanie trudności związanych z przygotowaniem posiłków dla siebie oraz dla pozostałej części rodziny. W moim domu obecnie nie używa się cukru, nie kupuje słodkich napoi, słodyczy i innego śmieciowego jedzenia, ale był to proces, który trwał. Sami zaczną sięgać, po to co jesz i się nie obejrzysz jak w sklepie będziesz wybierać tylko te wartościowe produkty i gotować tak samo dla wszystkich. Gwarantuję, że nie straci nic na smaku i nawet Twój uparty partner i dzieci się do niego przekonają. Podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju. Smaż do momentu aż brykiet się rozmrozi i odparuje z niego nadmiar wody. Rada: w wersji bezmięsnej zamiast drobiu użyj ugotowanej cieciorki, sos będzie równie smaczny Smacznego