Placuszki śniadaniowe z jabłkiem, cynamonem i kardamonem (na serku wiejskim)

Śniadania
25.01.2018 19:30
Placuszki śniadaniowe z jabłkiem, cynamonem i kardamonem (na serku wiejskim)

Zabrałam kilka w pudełko na wyjazd jako przekąskę dla dziecka na drogę – Zuzia zadowolona, bo miała co jeść i ja też, bo nie pobrudziła sobie ubrania 🙂 w końcu smażone były bez tłuszczu, a ta odrobina oleju w cieście w niczym nie zaszkodziła (nawet pomogła – wiele witamin jest rozpuszczanych w tłuszczach;)) Wam też je polecam – można sobie dowolnie kombinować i dopasować do własnych kubków smakowych 🙂 jest to propozycja idealna na śniadanie i w domu i do pracy (są świetne na ciepło i na zimno!). Wielki powrót: https://sklep.egmont.pl/ksiazki/literatura/p,moje-wypieki-wielki-powrot,11303.html Składniki: 200 g serka wiejskiego 2 jajka 5-6 łyżek mąki krupczatki 1 duże jabłko 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżka miodu 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta kardamonu Smażymy z obu stron na złoty kolor na suchej, mocno rozgrzanej patelni teflonowej lub ceramicznej (ewentualnie można przed pierwszym smażeniem przetrzeć odrobiną oleju). Do ciasta dodajemy starte na grubych oczkach jabłko, cynamon, kardamon i mąkę – mieszamy łyżką (ciasto powinno mieć konsystencję jak na racuchy).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowyprzepisownik.pl/2015/11/placuszki-z-serka-wiejskiego-z-jabkie/