Całość stanowi efektowne połączenie - podrzucam pomysł na dekorację :) (składniki na 12 sztuk) - 140 g miękkiego masła - 105 g cukru pudru - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 2 jajka - 170 g mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej - 60 g jogurtu typu greckiego - 25 g zmielonych migdałów Krem + dodatki - 100 g mocno schłodzonego serka mascarpone - 100 ml mocno schłodzonej śmietanki 30%/36% - 1 łyżka cukru pudru - niebieski barwnik spożywczy - według uznania - na posypkę: 2 łyżki wiórków kokosowych, cukrowa posypka, cukrowe gwiazdki - długie żelki wstążki przecięte na pół i nabite na krótką wykałaczkę Wierzch stanowi krem na bazie serka mascarpone z galaktyczną posypką i wstążką z żelki. Miksujemy na najniższych obrotach tylko do połączenia się składników. Miksujemy na najniższych obrotach tylko do połączenia się składników. Wbijamy wykałaczkę z żelką i wstawiamy do lodówki na ok. 1 h.