Kokosanki

Ciasta
26.01.2018 8:48
Kokosanki

Składniki na ciasto: 2 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 500 g. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g. margaryny Składniki na polewę: 1 kostka margaryny 600 g. cukru 4 łyżki kakao 12 łyżek mleka Ja przeważnie w jeden dzień piekę ciasto, a na drugi dzień robię resztę. Prosto z polewy ciastko przałożyć do miski z wiórkami kokosowymi. Jajka ubić z cukrem, dodać mleko i mąkę z proszkiem. Gotowe ciasto przełożyć na prostokątna blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Dodatkowo: 500 g. wiórek kokosowych Wykonanie: Margarynę roztopić w rondelku. Kokosanki goszczą w naszym domu, mniej więcej od dwudziestu lat. Tym razem z dokładniejszym opisem przygotowania oraz większą ilością zdjęć. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 30-35 minut. Polewa: Składniki polewy rozpuścić w garnku, cały czas mieszając.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2018/01/kokosanki.html