Sernik gotowany z jagodami

Nawoja
Ciasta
25.01.2018 11:28
Sernik gotowany z jagodami

Masa twarogowa - 400 g serka twarogowego (użyłam Mój Ulubiony) - 1 budyń (40 g) o smaku biszkoptowym/śmietankowym - 150 ml mleka - 2 roztrzepane jajka - 80 g masła - 5-6 łyżek cukru - skórka otarta z 1/2 cytryny - 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu - ziarenka z 1/2 laski wanilii Ciasto kruche - 200 g mąki pszennej - 60 g mąki krupczatki - 160 g zimnego masła pokrojonego w małe kawałki - 90 g cukru pudru - 2 żółtka - 1/4 łyżeczki mielonego imbiru - 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu - 1/2 szklanki konfitury jagodowej Polewa + dodatki - 100 g białej czekolady - 1 łyżka mleka - 30 g masła - ok. 15 szt. herbatników Przekładany sernik gotowany z jagodami (składniki na formę 27x17) Na końcu dodać budyń - całość dokładnie wymieszać i zagotować. Gorącą masę wykładać na upieczone blaty ciasta. Kruche, maślane, lekko korzenne blaty ciasta + konfitura jagodowa + masa twarogowa. Po tym czasie wyjąć, podzielić na 2 części i wyłożyć blaszkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.my-caprice.pl/2017/08/sernik-gotowany-z-jagodami.html