Składniki: - 5 ćwiartek z kurczaka - 2-3 łyżeczki papryki słodkiej wędzonej - pół łyżeczki kuminu - 1 łyżeczka przyprawy curry - sól, pieprz - ok 20 g świeżego imbiru - 2 łyżki masła - 2 łyżki oliwy - czosnek 5 ząbki - 1 szklanka bulionu - pół szklanki śmietanki - ser mozzarella (jedna kulka) - garść świeżego szpinaku - sok z połowy cytryny - sok z 1 limonki - świeży tymianek(jak nie mocie to może być ok 1 łyżeczki suszonego) Przygotowanie: Ćwiartki dzielimy na pół,w miseczce mieszamy ze sobą kumin,paprykę,curry,sól,pieprz i tą mieszanką oprószamy mięso. Ostatnio gdzieś trafiłam na ten przepis,a że szukałam czegoś innego na obiad pomyślałam ,że spróbuje-wyszedł pyszny obiad,a sosem nie mogłam się najeść -polecam spróbować,bo mnie urzekła szczególnie ta cytrynowa nuta z moim ulubionym imbirem i czosnkiem ,która dodała mięsu niezwykłego aromatu.