Gorąco polecam! Malinowe igloo (składniki na formę 20x30) - 2 jajka - 2 płaskie łyżki mąki pszennej (25 g) - 1 łyżka mąki ziemniaczanej (8 g) - 2 łyżki cukru (40 g) - szczypta soli - 80 ml wody z 2 łyżkami soku z cytryny - do nasączenia Mąki przesiać. Krem + dodatki - ok. 150-250 g świeżych malin - 250 ml mocno schłodzonej śmietanki 30%/36% - 150 g mocno chłodzonego serka mascarpone - 3 łyżki mleka w proszku - 2 łyżki cukru pudru - 4 sztuki pokruszonych maślanych herbatników - cukier puder do oprószenia - 50 g białej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej Na końcu dodać mleko w proszku i zmiksować na najniższych obrotach. 1/2 kremu wyłożyć do ciasta (pozostawionego w keksówce) i ułożyć maliny. Pieczenie Temperatura: 180ºC Czas: ok. 12-15 min. Gorący biszkopt wraz z papierem przełożyć do keksówki i gdy lekko się przestudzi, wsadzić w niego 2 naczynia, aby dokładnie odbić kształt iglo. Gdy ciasto się wystudzi, odkleić papier do pieczenia, ponownie wsadzić do keksówki i nasączyć wodą z sokiem z cytryny. Na koniec wsypać mąki i delikatnie zmiksować na najniższych obrotach miksera. Ciasto fajnie się porcjuje - wygląda efektownie, więc śmiało można go przygotować na rodzinne spotkanie.