Orzechowa kołderka + dodatki - 2 łyżki dżemu truskawkowego - 70 g masła - 30 g masła z laskowych Primavika - 80 g cukru - 1 łyżka wody - 130 g posiekanych orzechów (laskowych, włoskich, pekan, migdałów lub mix) Torcik czekoladowy pod orzechową kołderką (składniki na formę o średnicy ok. 19 cm) - 125 g masła - 2/3 szkl. Ten tort jest kosmicznie dobry! Wilgotne blaty mocno kakaowego ciasta, przełożone dżemem truskawkowym pod kołderką z orzechów i masła orzechowego :) W punkt! mąki pszennej tortowej - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Następnie dodajemy cukier, kakao i wodę - podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Ciasto początkowo (ok. 10 min.) studzimy w formie, następnie przekładamy je na kratkę do całkowitego wystygnięcia. Do czekolady dodajemy żółtka oraz przesianą mąkę z proszkiem - miksujemy do połączenia się składników. wody - 2 jajka (osobno białka i żółtka) - 1 szkl.