4 łyżki mąki pszennej tortowej (60 g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej (20 g) szczypta soli 2 płaskie łyżki suchego maku Mąki przesiać. Polewa czekoladowa 70 g czekolady deserowej 50 g masła 4 łyżki mleka Biszkopt 4 jajka (osobno żółtka i białka) 4 łyżki cukru (80 g) Krem toffee 150 g miękkiego masła 1 puszka masy kajmakowej (400 g) Na koniec wsypać mąki oraz mak i delikatnie zmiksować na najniższych obrotach miksera. Gdy powstanie błyszcząca, gęsta masa dodawać po 1 żółtku, ciągle miksując. Ciągle miksując dodawać po 1 łyżeczce cukru. Odstawić. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Wypiek stanowi biszkopt z makiem przełożony kremem kajmakowym zwieńczony czekoladową polewą.