Ciasto - 20 g mąki owsianej - 40 g mąki pszennej - 30 g zimnego masła - 1 żółtko Wstawić na 30 min. do lodówki. Kruszkonka - 25 g mąki owsianej - 45 g mąki pszennej - 50 g zimnego masła - 3 łyżki cukru pudru Odstawić. Następnie, rozwałkować ciasto na podsypanym mąką blacie, wyciąć kokilką 4 kółka, umieścić je w naczyniach i nakłuć widelcem. Wpis został napisany we współpracy ze sklepem Garneczki.pl Owsiane crumble ze śliwkami (składniki na 4 kokilki o poj. średnie jabłka - 2 nektarynki - 2 małe gruszki - 1 łyżka miodu - 1/2 łyżeczki cynamonu - 1/4 łyżeczki kardamonu Szklana deska do serwowania - piękny marmurowy wzór! Oraz podkładki pod gorące naczynia (https://www.garneczki.pl/ produkty/podkladki-pod-kubek, 839). Ciasto pieczemy pod obciążeniem - używamy do tego kulek ceramicznych lub suchej fasoli/ciecierzycy/ryżu/grochu. Po tym czasie zdjąć obciążenie i podpiec jeszcze ok. 5 min. Chrupiąca, maślana kruszonka idealnie współgra z jesiennymi owocami - śliwkami, jabłkami, gruszkami i nektarynkami. Kupisz tutaj. Ceramiczne obciążniki - dzięki nim ciasto upiecze się równomiernie, bez garbów i bąbli.