Warstwa śmietankowa z musem kaki - 2 owoce kaki - 250 ml schłodzonej śmietanki 36% - 4 łyżki cukru pudru - 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 3 łyżkach wrzątku Owoce kaki obrać i zblendować na puree. Warstwa kaki: - pozostałe puree z kaki - 2/3 szklanki soku pomarańczowego - 1 czubata łyżka żelatyny rozpuszczona w 3-4 łyżkach wrzątku - 3 łyżki cukru pudru - mini biszkopciki Wszystkie składniki połączyć. Gdy warstwa z musem kaki jest już stężała należy pokroić mandarynki i ułożyć je na cieście. Wierzch + dekoracja - 1 galaretka pomarańczowa rozpuszczona w 350 ml wrzątku - 1-2 mandarynki. - kandyzowana skórka pomarańczy Przygotować galaretkę. Dodać 4 łyżki puree z kaki (resztę odstawić). Na warstwie śmietankowej ułożyć wokół biszkopciki i wylać mus kaki. Spód - 100 g zblendowanych herbatników - 45 g roztopionego masła Ciastka i masło wymieszać w misce na mokry piasek. Wylać minimalną ilość galaretki (nie całość, bo mandarynki wypłyną na wierzch) i poczekać aż stężeje. Przed podaniem ciasto z musem kaki ozdobić skórką pomarańczy. Pomyślałam, że zrobię z nich mus, a z musu powstanie ciasto.