JAK ZROBIĆ DOMOWEGO BURGERA PRZEPIS: TUTAJ ) - domowej roboty bułeczki (przepis możesz też użyć kupnych bułeczek - grillowana cielęcina/wołowina po 2 -3 plastry na kanapkę - 1 papryka czerwona jak upiec dynię) - 1 szklanka miąższu z pieczonej dyni ( tu możesz sprawdzić - 1/2 czosnku pieczonego z miodem - sól/ pieprz/ chili - mieszanka zieleniny baby - 2-3 łyżki masła Mięso kroimy na cienkie plastry, oprószamy solą, pieprzem, dodajemy odrobinę miodu. Na patelni grillowej, grillujemy posmarowaną olejem i pokrojona na plastry paprykę, Bułeczkę kroimy na pół, smarujemy masłem i grillujemy an złoty kolor. Zrobiłam na maxa pyszne burgery, w chrupiącej grillowanej bułce własnej roboty, z przepysznym kremowym pomarańczowym sosem, mięciutką grillowaną cielęciną, papryką i dużą ilością zieleniny. Grillujemy na rozgrzanej patelni każdą ze stron po 1-2 minucie, w zależności od grubości mięsa.