Wpis został napisany we współpracy ze sklepem Garneczki.pl - 250 g przemrożonej aronii - 1 średnie jabłko pokrojone w kawałki - 5 wypestkowanych śliwek - 7-8 owoców dzikiej róży (rosa canina) - 1/2 pomarańczy pokrojonej w plastry - 1 mały pigwowiec japoński pokrojony w plastry (można zastąpić 2 plastrami cytryny) - 1 laska cynamonu - 1 gwiazdka anyżu - 3 goździki - 3 owoce kardamonu - 1 l wody - 1 czubata łyżka miodu Podstawę stanowi aronia, która wiruje z jabłkiem, pigwowcem japońskim, dziką różą, pomarańczą, śliwkami oraz imbirem. Rozkosz dla podniebienia oraz spora dawka witamin dla naszego organizmu. Od momentu zawrzenia gotować jeszcze ok. 5 min. Wyłączyć palnik i przecedzić glögg. Aromatyczny i mocno rozgrzewający napój na bazie owoców późnego lata.