Przyprawa do sernika - 1/2 szklanki cukru - skórka otarta z 1 mandarynki - skórka otarta z 2 dużych cytryn - 1 laska wanilii - 2/3 łyżeczki mielonego kardamonu - 1/5 łyżeczki mielonego imbiru Zesterem lub na tarce o drobnych oczkach zetrzeć skórkę. Wszystko dokładnie wymieszać, a następnie wysypać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do nienagrzanego piekarnika na całą noc (aby skórki się ususzyły). Stosowanie: na 1 kg twarogu używać 1 czubatą łyżeczkę przyprawy. Na kruchym cieście, na krakersach, królewskie, japońskie, gotowane. Do miski wsypać cukier, skórki, nasionka wanilii wraz z laską, kardamon i imbir.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.my-caprice.pl/2017/12/przyprawa-do-sernika.html