Pieczone jabłka z twarożkiem - 6 dużych jabłek - 200 g twarożku Mój Ulubiony lub ricotta - 50 g rodzynek - 1/5 łyżeczki kardamonu - skórka otarta z 1/4 cytryny - 1 łyżeczka miodu - cukier cynamonowy do obtoczenia jabłek (2 łyżki cukru + 1/2 łyżeczki cynamonu) Ten ostatni z deserów przygotowuję w trwającym na jabłka sezonie co najmniej raz w tygodniu. Podgrzejecie w nim potrawy w mikrofalówce, a następnie umyjecie w zmywarce. Produkt występuje w szerokiej gamie kolorystycznej - na pewno znajdziecie formę w pasującym do Waszej kuchni kolorze. Bardzo ważne jest, aby dobrze przygotować twarożek - stanowi on wyśmienite połączenie z pieczonym jabłkiem. Owoce upiekłam w genialnym naczyniu żaroodpornym firmy Staub.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.my-caprice.pl/2017/10/pieczone-jabka-z-twarozkiem.html