Dietetyczna pizza na twarogowym spodzie

Monika
Fit
22.01.2018 11:40
Dietetyczna pizza na twarogowym spodzie

Nie znam się na ich klasach – my zawsze mamy z babcinego wybiegu 😉 proszek do pieczenia – płaska łyżeczka 2 łyżki otrąb owsianych (można dodatkowo dodać łyżkę mąki orkiszowej) mieszanka przyprawy – ja dodaję trochę soli i stosuję gotową mieszankę ziół prowansalskich, ale można dodać to, co lubicie, oregano, bazylię, czosnek, itp. dodatki: u mnie to była pasta pomidorowa, kilka pieczarek, trochę szpinaku i serek wiejski – odchudzony. Pizza twarogowa – lista składników chudy twaróg – wystarczy nam 150 gram ale to musi być taki twaróg “gruby. Składniki na ciasto – wszystkie – wkładamy do miski, i zagniatamy. Przede wszystkim trzeba już na początku nagrzać piekarnik – 180 stopni i grzałka góra i dół, ale bez termoobiegu. Starajcie się wykładać dość cienko – bo ono na serio sporo urośnie. Ja zawsze polecam w fit opcjach rezygnować z żółtego sera (bo z dietetycznością to on nie ma nic wspólnego) i nawet z mozarelli. Po prostu zdrowo się odżywiam co procentuje tym, że w mojej kuchni dzieją się cuda. Nie no.. niebo w gębie – i to takie, co się odczuwa wszystkimi zmysłami. Wszystko wkładamy do piekarnika jeszcze na jakieś 10 minut, a później rozkoszujemy się już takim widokiem: I tak oto dziś na przykład, mam dla was super przepis na dietetyczną pizzę. Ciasto będzie lepkie, dlatego zanim wyłożymy je na papier do pieczenia warto zmoczyć ręce zimną wodą. Ale też wyszło 🙂 1 jajco – sporej wielkości. Ja zrobiłam z tych składników 3 małe pizze, ale oczywiście można zrobić jedną dużą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zawodkobieta.pl/2018/01/pizza-twarogowa-jak-zrobic/