Krokiety z kapustą i grzybami

Monika
Dania mączne
21.01.2018 21:43
Krokiety z kapustą i grzybami

ciasto naleśnikowe ok 3 szklanki mąki pszennej, typ 500 2 szklanki mleka 1 szkalnka wody 1-2 jajka 2 łyżki oleju duża szczypta soli farsz 500 g odciśniętej kiszonej kapusty 500 g drobno pokrojonych grzybów, u mnie mrożone 1 duża cebula sól,pieprz 1 szklanka wody oraz olej do smażenia 3-4 jajka do panierowania bułka tarta z siemieniem do panierowania Wszystko zależy od mąki, jeśli ciasto jest za gęste dolać potem jeszcze trochę wody. Potem krokiety panierować w roztrzepanym jajku oraz bułce wymieszanej z siemieniem. Grzyby wrzucić na rozgrzaną patelnię, rozmrozić i odparować cały płyn. Na każdego naelśnika nałożyć ok 2 łyżki farszu. Kapustę jeśli jest bardzo kwaśna można przepłukać w zimnej wodzie. Na drugiej patelni rozgrzać trochę oleju i zeszklić cebulę. Ciasto powinno swobodnie rozpływać się po patelni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2018/01/krokiety-z-kapusta-i-grzybami.html