Szczególnie że (pewnie w to nie uwierzycie), ale powstało w sposób dość przypadkowy, głównie z produktów, które zostały w domu w niewielkich ilościach i chcąc je sprytnie wykorzystać, postanowiłem z każdego wydobyć, to co lubię najbardziej i umieścić na jednym talerzu. Mięciutkie policzki wieprzowe, w które widelec wchodzi niczym w masło podane na kaszy pęczak ze słodkimi karmelizowanymi marchewkami, chrupiącymi chipsami z topinamburu, słodkimi burakami, cudnie zielonymi listkami brukselki i słodko winnym sosem na bazie korzeniowych warzyw i czerwonego wina. Policzki wieprzowe przyrządzam w ten sposób od kilku miesięcy i stały się absolutnym hitem w moim domu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.food2.pl/2018/01/Policzki-Wieprzowe-Duszone-w-Czerwonym-Winie.html