KREM BURACZKOWY z jabłkiem i imbirem

Zupy
20.01.2018 16:05
KREM BURACZKOWY  z jabłkiem i imbirem

Składniki: - 0,5 kg buraków - 1/2 l bulionu warzywnego (wywar z włoszczyzny z dodatkiem listka laurowego, kilku ziaren ziela angielskiego, pieprzu i soli) - 1 średnia cebula - 1 ząbek czosnku - 1 duże jabłko - 1 łyżeczka startego imbiru - 2 łyżki oleju rzepakowego - sól, pieprz - 200 g grzanek z chleba pełnoziarnistego Buraki obierz, pokrój w kostkę i ugotuj. Wartość odżywcza w 100 g: - wartość energetyczna – 59,7 kcal - białko – 2,1 g - tłuszcze – 1,6 g - węglowodany – 10,6 g Cebulę, czosnek i jabłko pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju z dodatkiem imbiru przez około 4 minuty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smaczna-dieta.pl/krem-buraczkowy-z-jablkiem-i-imbirem/