Malutkie pączki układamy na stolnicy i pozostawiamy na 10 minut, w tym czasie w wysokim garnku zagrzej olej, musi być dość mocno nagrzany, wrzuć jednego pączka i sprawdź czy od razu zaczyna się pienić olej i pączek ładnie smażyć jeśli tak to temperatura oleju jest prawidłowa. PRZEPIS NA MINI PĄCZKI Składniki; - 290 g mąki pszennej tortowej - 1/2 paczuszki drożdży instant - 50 g cukru pudru - 3 żółtka - 1/4 szklanki mleka - 1-2 łyżki masła - 1/2 kieliszka wódki lub spirytusu (dzięki temu pączki nie chłoną tak bardzo tłuszczu) Pączki są bez nadzienia, bo wciąż nie mam szprycy do nadziewania pączków, dlatego podałam je z gorącym sosem malinowym i to jest obłęd totalny. Ciasto jest miękkie, lekko luźne, zagniatamy 10 minut i odstawiamy miskę z ciastem na godzinę. Pączki obtoczyłam w cukrze pudrze połączonym z cynamonem co jeszcze bardziej podpiło ich smak! Dlatego dzisiaj mam dla Was bardzo szybką do zrobienia słodką przekąskę, Mianowicie mini pączki, fajne do kawki czy herbatki. Mleko i masło podgrzej w rondelku lub mikrofali, powinno być letnie ale nie gorące.