Marchewkowa fit rolada z twarogiem

Fit
17.01.2018 20:31
Marchewkowa fit rolada z twarogiem

Składniki: – 120g marchewki (waga po obraniu i starciu na tarce na drobnych oczkach) – 3 małe jajka – 50g mąki kukurydzianej – 2-3 łyżki ksylitolu lub cukru trzcinowego – 1 łyżeczka cynamonu – 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Dodatkowo: 250g twarogu półtłustego – 1 dojrzały banan – 3 łyżki syropu klonowego Marchewkę obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Masę wyłożyć na matę silikonową (lub papier do pieczenia posmarowany olejem), wyrównać i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 12-15 minut. Wystudzone ciasto odwinąć, posmarować twarogiem, ponownie zawinąć w roladę i odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. * Upieczony płat ciasta delikatnie zrolować i odstawić na kilka minut do przestygnięcia. Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/bezglutenu/marchewkowa-fit-rolada-z-twarogiem/