Dodatkowo: – 450g liściastego szpinaku (uprzednio rozmrozić) – 200g sera feta (prawdziwego) – garść drobno posiekanej kolendry – garść drobno posiekanego szczypiorku – 1 średnia cebula czerwona – 4 ząbki czosnku – 1 łyżka czubrycy żółtej – sól i pieprz wg smaku – 1 łyżka oleju rzepakowego Mąkę przesiać do miski razem z solą. Ja zrobiłam Kutaby ze szpinakiem i fetą, a ciasto zrobiłam z mąki żytniej, która idealnie nadaje się do takich potraw 🙂 Składniki na 10 sztuk: – 300g mąki żytniej – 150ml przegotowanej wody temperatury pokojowej – 1 łyżeczka soli – 2 łyżki oleju rzepakowego Jeśli lubicie czebureki, ale rzadko je robicie ze względu na dietę, dlatego, że trzeba je smażyć na oleju, to polecam Wam przepyszne Kutaby, które usmażycie na suchej patelni i nadzienie do których wybierzecie wg gustu i smaku. Smażyć Kutaby na suchej, mocno rozgrzanej patelni z obu stron na bardzo małym ogniu. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju rzepakowym, dodać szpinak i smażyć przez około 7 minut, aż odparuje nadmiar płynu. W kubku wymieszać wodę z olejem, dodać do mąki, wymieszać i zagnieść miękkie i elastyczne ciasto. Na posypanym mąką blacie rozwałkować kawałek ciasta na cienki okrągły placek.