Mini naleśniki dyniowo-owsiane

Śniadania
15.11.2018 21:53
Mini naleśniki dyniowo-owsiane

Składniki: – 100g pieczonej dyni – 2 jajka – 4 łyżki mleka – 6 łyżek płatków owsianych górskich – 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego – 1/2 łyżeczki ksylitolu – 1/2 łyżki masła do smażenia Dynię rozgnieść widelcem, dodać resztę składników, wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na 5 minut. Każdy może jeść dynie w takich ilościach na jakie ma ochotę i nie muszą nikogo gnębić wyrzuty sumienia, ponieważ w 100 g dyni jest tylko 30 kcal 🙂 Miąższ dyni zawiera całą gamę witamin, zaczynając od witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, czyli A, E i K, przez rozpuszczalne w wodzie, takie jak witamina C czy witaminy z grupy B. Oczywiście dynie charakteryzuje wysoka zawartość karotenów – głównie α i β, co jest uzależnione od intensywności barwy miąższu. Smażyć na średnim ogniu, na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni ( jednorazowo posmarowanej masłem) z obu stron na rumiano.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/przepisy-fit/mini-nalesniki-dyniowo-owsiane/