Składniki na 2 porcje: – 400g filetów z piersi kurczaka – 200g pieczarek – 1 duży banan – 1 cebula czerwona – 3 łyżki żółtej pasty curry – 3 łyżki śmietany 12% – 100ml przegotowanej wody lub bulionu – 1 łyżka ulubionego tłuszczu do smażenia Cebulę pokroić w cienkie pióra i zeszklić na mocno rozgrzanym ulubionym tłuszczu. Pastę curry wymieszać ze śmietaną i wodą, dodać do kurczaka, wszystko dokładnie wymieszać i dusić pod pokrywką z dziurką przez kolejne 5 minut. Pieczarki i banana pokroić w cienkie plasterki, dodać do kurczaka i smażyć na średnim ogniu, przez około 5 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/kurczak-z-pieczarkami-i-bananem-w-pascie-curry/