Paszteciki z pieczarkami i mozarellą

Paszteciki z pieczarkami i mozarellą

😉 Składniki na 15 sztuk: – 200g jogurtu naturalnego (temperatury pokojowej) – 250 mąki pszennej (typ 500) + 20g do podsypania przy wałkowaniu – 1 łyżeczka sody oczyszczonej – 1 łyżeczka cukru – 1/2 łyżeczki soli – 1 łyżka oleju rzepakowego Dodatkowo: 150g pieczarek, 150g twardej mozarelli, garść drobno posiekanego koperku, 20g miękkiego masła do posmarowania gotowych pasztecików Jogurt wymieszać z sodą i odstawić na kilka minut. Nadzienie wyłożyć na ciasto i rozprowadzić równomiernie, następnie ostrożnie zawinąć w roladę i pociąć ostrym nożem na około 2-2,5cm kawałki. Kiedy nie mam czasu na długie wyrabianie i zagniatanie ciasta, a domownicy mają ochotę na coś mącznego i pieczonego, wtedy sięgam po ten prosty i sprawdzony przepis, który Wam bardzo polecam. W tym czasie pieczarki i mozarellę zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać koperek i wszystko dokładnie wymieszać. Zagniecione ciasto włożyć do miski oprószonej mąką, przykryć ściereczką i odstawić na około 15 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/paszteciki-z-pieczarkami-i-mozaralla/