Dodatkowo: 400g twarogu półtłustego, 200g sera żółtego (u mnie gouda), 200g sera feta, 200g twardej mozarelli, 3 jajka, 10 ząbków czosnku, 1 łyżka kurkumy, sól i pieprz wg smaku, opcjonalnie ulubiona zielenina (koperek, pietruszka, kolendra, czosnek niedźwiedzi). Smażyć z obu stron na złoty kolor, na rozgrzanym oleju na patelni z grubym dnem. Wszystkie sery zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać jajka, czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy i ewentualnie drobno posiekaną zieleninę i wszystko dokładnie wymieszać. Na jedną połówkę ciasta nałożyć farsz, tak aby pokrył całą połowę i miał ok. 1 cm grubości. Dziś chcę podzielić się z Wami przepisem na czebureki z serem. Do głębokiej miski wsypać mąkę, dodać sól, wodę i olej, wymieszać drewnianą łyżką, aż składniki się połączą i następnie zagnieść miękkie i elastyczne ciasto. Uwielbiam je Składniki: 650g mąki pszennej, 250ml przegotowanej zimnej wody, 2 łyżki oleju rzepakowego, 1 łyżka soli.