Na patelnię, na której podsmażaliśmy kiełbasę wlewamy 1-2 łyżki oleju i wrzucamy paski papryki, smażymy około 5 minut. śmietanki 30% 100 g startego żółtego sera (u mnie tarta mozzarella) zioła prowansalskie 3 żółtka sól, pieprz czosnek granulowany Cebulę kroimy w drobną kostkę. op. makaronu (np świderki) 400 g kiełbasy krakowskiej 2 czerwone papryki 2 cukinie 1 cebula 1 szkl. Po tym czasie paprykę zgarniamy na bok patelni, a na środek wsypujemy cebulę, podsmażamy ponownie kilka minut. Papryki pozbawione gniazd nasiennych, cukinie oraz kiełbasę kroimy na cienkie paseczki. Do tego przyrumieniona kiełbasa oraz warzywa, takie jak: papryki, cukinie i cebula tworzą razem pyszną kombinację. Do śmietanki wbijamy 3 żółtka, doprawiamy solą oraz pieprzem i roztrzepujemy rózgą kuchenną. Warzywa posypujemy solą oraz szczyptą czosnku granulowanego i pieprzu i smażymy do miękkości. W międzyczasie gotujemy w osolonym wrzątku makaron (al dente). Na suchej patelni podsmażamy pokrojoną kiełbasę.