Orkiszowy chleb z cukinią

Sylwia
Fit
15.01.2018 17:59
Orkiszowy chleb z cukinią

Składniki: 200 g cukinii 1 jajko 1 szklanka mąki orkiszowej 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek syropu klonowego 1/3 szklanki oleju (u mnie olej arachidowy) 1 łyżka nasion chia 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka słonecznika łuskanego 2 łyżki pestek dyni ½ – 1 łyżeczkę soli Przygotowanie: Cukinie obrać i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami do dużej miski. Przepis na orkiszowy chleb z cukinią wypatrzyłam na youtube.com (dokładniej mówiąc zagapiłam z kanały MissPKproject ) 😉 Przepis na chleb orkiszowy z cukinią jest bardzo prosty i szybki. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 10 – 12 kromek (forma 23 cm x 10 cm) Ciasto przelać do blaski (ja użyłam blaszki sylikonowej o wymiarach 23 cm x 10 cm) i piec w temperaturze 200 stopni przez 40 – 45 minut. Posolić i odstawić na 10 minut, aż puści sok. I oczywiście wyszedł przepyszny – lekko słodkawy, miękki i wilgotny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/orkiszowy-chleb-z-cukinia/