Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 1-2 Składniki: 2 jajka 60 g papryki (po 20 g różnego koloru) 2 sztuki pieczarek 1 cebula czerwona 1 cebula dymka kawałek imbiru (5 cm) 1 ząbek czosnku 1 ½ łyżeczki curry szczypta kurkumy szczypta cynamonu szczypta papryki chilli sól, pieprz do smaku 2 łyżeczki tłuszczu (u mnie olej kokosowy oraz masło) Sos: 150 ml jogurtu naturalnego 2 łyżeczki curry szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Na łyżeczce tłuszczu podsmażyć przez minutę starty imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz łyżeczkę curry, szczyptę kurkumy, cynamonu i papryki chilli. Roztrzepać jajka, dodać do nich posiekaną cebulę, pół łyżeczki curry, szczyptę soli oraz pieprzu. Całość przelać na rozgrzaną patelnie i usmażyć z obu stron na łyżeczce masła. Dodać do przypraw pokrojone w niewielką kostkę warzywa (papryki, cebulę czerwoną i pieczarki) i smażyć 4 minuty.