Schab w migdałowej skorupce

Sylwia

Obiad

31.01.2018 9:28

Schab w migdałowej skorupce

Ilość porcji: 8 – 10 kawałków Składniki: 1 kg schabu wieprzowego bez kości 1 pęczek włoszczyzny (marchew, pietruszka, por, seler) 1 cebula sól, pieprz Marynata: 350 ml białego wina 10 ziarenek czarnego pieprzu 3 goździki 3 łyżki miodu Skorupka migdałowa: 30 g masła 50 g migdałów 1 kromka tostowego chleba 1 łyżka miodu 1 żółtko sól, pieprz Przygotowanie: Całość piec 1 godzinę 3o minut w temperaturze 200 stopni, co jakiś czas podlewając mięso winną marynatą. Posypać mięso panierką i zapiec Poprzedni 1 z 12 Następny Schabowy z ziemniakami to tradycyjny niedzielny obiad większości Polaków. Krok po kroku: 1. Mięso przełożyć do worka i zalać marynatą 2. Mięso osuszyć, posypać solą oraz pieprzem, przełożyć na blasze. Mięso robi się w piekarniki, bez tłuszczu, więc jest ono smaczne i zdrowe. 15 minut przed końcem pieczenia, wyłożyć na mięso skorupkę migdałową. Następnego dnia marynatę winną przecedzić, wymieszać z miodem i dolać 150 ml wody. Schab w migdałowej skorupce to pomysł na niedzielny obiad dla całej rodziny. Warzywa oraz mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego 8. Dodać lekko pokruszone płatki migdałowe, posiekany chleb tostowy, miód oraz żółtko. Wymieszać wszystkie składniki na skorupkę migdałową 12.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/schab-w-migdalowej-skorupce/