Więc do usłyszenia w następnym tygodniu. 5.0 from 2 reviews Gofry ze szpinakiem i truskawkami Drukuj Prep time 5 min Cook time 20 min Total time 25 min Bezglutenowe gofry ze szpinakiem na bazie płatków owsianych i mąki gryczanej Author: www.cookingforemily.pl Serves: 10 Ingredients 1 szklanka płatków owsianych (bezglutenowe w wersji GF) 1 szklanka jogurtu 5 łyżek mąki gryczanej 2 jajka ⅔ łyżeczki proszku do pieczenia ⅓ łyżeczka sody oczyszczonej 2 garście szpinaku 3 łyżki stewii albo innego słodzika/cukru 1 łyżeczka oleju kokosowego + więcej do smarowania formy Instructions To, że szpinak się dobrze sprawdza dodany do ciasta przetestowałam już w tych szpinakowych naleśnikach i tak jak w tamtym przepisie tak i tu, szpinak lekko zabarwił ciasto, nie wpływając prawie na smak. Tęsknota za prawdziwą wiosną jest już bardzo silna więc zanim przyjdzie czas na prawdziwe truskawki, mam nadzieje dojrzewające w promieniach ciepłego słońca, to oszukujemy się mrożonkami. To mój eksperyment jeszcze z weekendu majowego, miałam więcej czasu no i byłam u mamy, która dysponuje gofrownicą, więc postanowiłam zrobić na śniadanie gofry ze szpinakiem. Posłodziłam je lekko stewią, chociaż za jej smakiem nie przepadam, więc możecie użyć dowolnego słodzika (albo i nie).